Wegovy

Wegovy is een medicijn dat semaglutide bevat en werkt door het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het helpt je eetlust te onderdrukken, waardoor je minder eet en gewicht kunt verliezen.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Effectief gewicht verliezen met Wegovy?

Heb je last van overgewicht of obesitas en zoek je een effectieve manier om gewicht te verliezen? Dan kan Wegovy de oplossing voor je zijn. Wegovy helpt je om je eetlust te beheersen en je calorie-inname te verminderen, waardoor je gemakkelijker kunt afvallen. Dit medicijn bevat de werkzame stof semaglutide, die de werking van natuurlijke hormonen in je lichaam nabootst om je verzadigingsgevoel te vergroten. Wegovy wordt eenmaal per week via een injectie toegediend en kan aanzienlijke resultaten bij gewichtsverlies bieden, wat een groot voordeel is voor veel mensen die worstelen met hun gewicht.

Wat is Wegovy?

Wegovy is een medicijn dat wordt gebruikt als aanvulling op een caloriearm dieet en meer lichaamsbeweging om gewichtsverlies te bevorderen. Het is bedoeld voor volwassenen met een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger, of voor mensen met een BMI van 27 tot 30 die ten minste één gewichtsgerelateerde aandoening hebben, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, of obstructieve slaapapneu​​. Wegovy is toegelaten door de FDA op 4 juni 2021​​.

Hoe werkt Wegovy?

Wegovy bevat de werkzame stof semaglutide, die behoort tot een groep geneesmiddelen genaamd GLP-1 receptoragonisten. Deze medicijnen werken door de werking van natuurlijke hormonen in het lichaam na te bootsen die helpen bij het reguleren van de eetlust en calorie-inname. Semaglutide activeert specifiek de GLP-1-receptor in de hersenen, wat leidt tot een verhoogd verzadigingsgevoel en een verminderde voedselinname. Dit helpt je minder te eten en bevordert gewichtsverlies​​.

Voor wie is Wegovy geschikt?

Wegovy is geschikt voor volwassenen met obesitas (BMI ≥ 30) of overgewicht (BMI ≥ 27) met ten minste één gewichtsgerelateerde aandoening. Het wordt echter niet aanbevolen voor iedereen. Mensen met ernstige nier- of leverproblemen, of met een voorgeschiedenis van pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier), moeten Wegovy vermijden. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen Wegovy niet gebruiken​​.

Wegovy kopen zonder recept

Wegovy kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Het is belangrijk om te weten dat het kopen van Wegovy zonder recept niet veilig is. Producten die zonder recept worden aangeboden, kunnen vervalst zijn en je gezondheid in gevaar brengen. Zorg ervoor dat je Wegovy alleen koopt met een geldig voorschrift van een arts en bij een legitieme apotheek​​.

Kan iedereen Wegovy gebruiken?

Niet iedereen kan Wegovy gebruiken. Het is essentieel om met je arts te overleggen voordat je met de behandeling begint. Wegovy is bijvoorbeeld niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals ernstige nier- of leverziekten. Ook mensen met diabetes type 1 of die insuline gebruiken, moeten Wegovy vermijden. Je arts kan bepalen of Wegovy een geschikte en veilige optie voor jou is​​.

Is Wegovy veilig?

Wegovy is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten zoals de FDA, wat betekent dat het veilig is bevonden voor de meeste mensen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Echter, zoals elk medicijn, heeft Wegovy bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn gastro-intestinaal van aard, zoals misselijkheid, diarree, en buikpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd​​.

Langetermijneffecten van Wegovy

Wegovy heeft niet alleen aangetoond effectief te zijn in het bevorderen van gewichtsverlies, maar het verbetert ook andere gezondheidsmarkeringen zoals de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Dit maakt het een waardevolle optie voor langdurig gewichtsbeheer en het verminderen van risico’s op aan obesitas gerelateerde aandoeningen​​. Een studie heeft aangetoond dat Wegovy het risico op hart- en vaatziekten met 20% kan verminderen​​.

Wat gebeurt er als je stopt met Wegovy?

Wanneer je stopt met Wegovy, is er een kans dat je weer aankomt, vooral als je niet doorgaat met een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het is belangrijk om een duurzaam plan voor gewichtsbeheer te hebben, zelfs na het stoppen met Wegovy. Overleg met je arts over de beste manier om je gewichtsverlies te behouden​​.

Belangrijke punten om te weten over Wegovy

  • Toediening: Wegovy wordt eenmaal per week geïnjecteerd in de buik, dijbeen of bovenarm.
  • Opslag: Bewaar Wegovy in de koelkast. Na opening kan de pen bij kamertemperatuur worden bewaard, maar moet deze binnen 6 weken worden gebruikt.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, en buikpijn. Deze zijn meestal mild en tijdelijk​​.

Verschillen tussen Wegovy & Ozempic

Wegovy en Ozempic zijn beide producten van Novo Nordisk en bevatten dezelfde werkzame stof, semaglutide. Ze worden echter voor verschillende doeleinden gebruikt. Ozempic is bedoeld voor de behandeling van type 2 diabetes, terwijl Wegovy specifiek is ontwikkeld voor de behandeling van obesitas.

De doseringen van Ozempic en Wegovy verschillen, afhankelijk van hun respectieve doelen. Beide medicijnen worden eenmaal per week geïnjecteerd, wat een gebruiksvriendelijke toedieningsmethode is voor patiënten. Zowel Ozempic als Wegovy zijn goedgekeurd door de FDA, wat hun gebruik in de medische praktijk ondersteunt. Beide geneesmiddelen kunnen bijwerkingen hebben, maar deze zijn meestal niet ernstig genoeg om de behandeling te stoppen.

Veelgestelde vragen over Wegovy

Kun je Wegovy bestellen?

Wegovy is alleen op recept van een arts verkrijgbaar. Je kunt een online consult aanvragen bovenaan deze pagina.

Hoelang kan ik Wegovy gebruiken?

Wegovy kan voor langere tijd worden gebruikt zolang het effectief is en je geen ernstige bijwerkingen ervaart. Langdurig gebruik moet altijd onder toezicht van een arts plaatsvinden.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met Wegovy?

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers gemiddeld 10-15% van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen als ze Wegovy gebruiken als onderdeel van een uitgebreid programma voor gewichtsverlies.

Is Wegovy effectiever dan andere gewichtsverliesmedicatie?

Ja, er is gebleken dat Wegovy effectiever is dan andere GLP-1 receptoragonisten zoals liraglutide (Saxenda). Gebruikers van Wegovy verloren gemiddeld 15% van hun lichaamsgewicht, vergeleken met 5-6% bij gebruikers van liraglutide.

Hoe moet ik Wegovy injecteren?

Volg de instructies van je arts of apotheker nauwkeurig. De injectie wordt subcutaan toegediend, wat betekent dat deze in de huidlaag wordt ingespoten.

Wat moet ik doen als ik een dosis Wegovy mis?

Als je een dosis mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met je normale schema.

Belangrijk

Heb je vragen over Wegovy of een andere medische vraag? Raadpleeg dan altijd een arts als je vragen hebt over je gezondheid.

Extra informatie

Fabrikant:

Novo Nordisk A/S Novo Allé
DK-2880 Bagsværd
Denemarken

Dosering:

0,25 mg – 0,5 mg – 1 mg – 1,7 mg – 2,4 mg semaglutide

Type:

Injectiepen

Recept nodig:

Ja