Mysimba

Mysimba wordt gebruikt om mensen met overgewicht te helpen hun gewicht te verlagen in combinatie met een caloriearm dieet en lichaamsbeweging.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Effectief afvallen met Mysimba

Heb je moeite om gewicht te verliezen, ondanks veranderingen in je levensstijl en voedingsgewoonten? Dan kan Mysimba een mogelijke oplossing voor je zijn. Dit medicijn is ontworpen om je te ondersteunen bij gewichtsverlies wanneer dieet en lichaamsbeweging alleen niet voldoende zijn.

Wat is Mysimba?

Mysimba is een medicijn dat wordt voorgeschreven aan mensen met overgewicht. Het bevat twee werkzame stoffen: naltrexon en bupropion. Deze stoffen werken in op de hersenen om eetlust en hunkeringen naar voedsel te verminderen, waardoor je makkelijker minder kunt eten en gewicht kunt verliezen. Heb je al veel geprobeerd om af te vallen zonder resultaat? Mysimba kan wellicht de extra hulp zijn die je nodig hebt.

Hoe werkt Mysimba?

Mysimba werkt door de combinatie van naltrexon en bupropion, die beide invloed hebben op de hersenen. Bupropion is een antidepressivum dat de noradrenaline- en dopamine-niveaus verhoogt, wat helpt om je hongergevoel te verminderen. Naltrexon is een opioïde-antagonist die helpt bij het verminderen van hunkeringen naar voedsel. Samen zorgen deze stoffen ervoor dat je minder eetlust hebt en beter in staat bent om je aan een caloriearm dieet te houden. Met Mysimba vallen twee keer zoveel mensen 5% of meer af, en bijna drie keer zoveel mensen 10% of meer.

Voor wie is Mysimba geschikt?

Mysimba is geschikt voor volwassenen met een BMI (Body Mass Index) van 30 of hoger, of voor mensen met een BMI van 27 of hoger die ook andere gewichtsgerelateerde aandoeningen hebben, zoals diabetes type 2 of hoge bloeddruk. Overleg altijd met je arts om te bepalen of Mysimba geschikt is voor jouw situatie. Alleen een zorgverlener kan beoordelen of dit medicijn een goede optie voor jou is.

Mysimba kopen zonder recept

Mysimba kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Het is belangrijk om te weten dat sommige onbetrouwbare verkopers proberen Mysimba zonder recept aan te bieden. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of zelfs niet worden geleverd. Koop Mysimba nooit online zonder recept, want dit kan je gezondheid ernstig in gevaar brengen. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Mysimba gebruiken?

Niet iedereen kan Mysimba gebruiken. Het is specifiek bedoeld voor mensen met overgewicht die moeite hebben om af te vallen met alleen dieet en lichaamsbeweging. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals epilepsie, ernstige lever- of nierproblemen, of die bepaalde medicijnen gebruiken, mogen Mysimba niet gebruiken. Overleg altijd met je arts voordat je Mysimba gaat gebruiken om te bepalen of het geschikt is voor jouw situatie.

Is Mysimba veilig?

Mysimba is goedgekeurd door de EMA (European Medicines Agency) en het Zorginstituut Nederland heeft aangegeven dat het veilig is voor gebruik bij mensen met overgewicht, mits voorgeschreven door een arts. Maar het is belangrijk om altijd de instructies van je arts op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden.

Mysimba of Saxenda?

Saxenda en Mysimba hebben belangrijke verschillen als het gaat om effectiviteit, bijwerkingen, kosten en toegankelijkheid. Saxenda leidt gemiddeld tot meer gewichtsverlies, maar gaat gepaard met meer gastro-intestinale bijwerkingen (zoals maag- en darmklachten). Mysimba is daarentegen minder duur, maar mogelijk minder effectief voor aanzienlijk gewichtsverlies. Een ander verschil is de toedieningsvorm: Saxenda moet worden geïnjecteerd, terwijl Mysimba een pil is die je oraal inneemt.

Langetermijneffecten van Mysimba

Uit een gecombineerde analyse van onderzoeken blijkt dat tot 42% van de mensen die Mysimba gedurende 56 weken gebruikten minstens 5% van hun lichaamsgewicht verloren, en tot 22% 10% van hun lichaamsgewicht. Dit toont aan dat Mysimba op de lange termijn effectief kan zijn voor gewichtsverlies wanneer het correct wordt gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en lichaamsbeweging.

Wat gebeurt er als je stopt met Mysimba?

Het is belangrijk om te weten dat als je stopt met het gebruik van Mysimba, je mogelijk weer aankomt. Dit komt doordat het medicijn helpt om je eetlust te reguleren en zonder het medicijn kun je weer meer gaan eten. Overleg altijd met je arts voordat je stopt met Mysimba om een plan te maken om je gewicht te blijven beheersen.

Belangrijke punten om te weten over Mysimba

  • Toediening: Mysimba wordt oraal ingenomen, meestal in de vorm van tabletten.
  • Opslag: Bewaar Mysimba bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, constipatie, hoofdpijn en duizeligheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.
  • Effectiviteit: Mysimba blijkt effectief na 16 weken gebruik, mits je minimaal 5% van je lichaamsgewicht bent verloren.

Veelgestelde vragen over Mysimba

Wordt Mysimba vergoed door de verzekering?

Ja, Mysimba wordt vergoed vanuit het basispakket onder bepaalde voorwaarden. Dit betekent dat je mogelijk in aanmerking komt voor vergoeding als je voldoet aan de criteria die zijn vastgesteld door je zorgverzekeraar. Deze criteria kunnen variëren, dus het is belangrijk om dit met je arts en verzekeraar te bespreken.

Kan ik Mysimba gebruiken als ik andere medicijnen slik?

Mysimba kan interageren met andere medicijnen. Het is belangrijk om je arts te informeren over alle medicijnen die je gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen. Je arts kan bepalen of Mysimba veilig voor je is in combinatie met je andere medicijnen.

Wat moet ik doen als ik een dosis Mysimba vergeet?

Als je een dosis Mysimba vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor je volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met je normale schema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Kan ik alcohol drinken terwijl ik Mysimba gebruik?

Het wordt afgeraden om alcohol te drinken terwijl je Mysimba gebruikt. Alcohol kan de kans op bijwerkingen vergroten en kan de effectiviteit van het medicijn verminderen. Bespreek met je arts of het veilig is voor jou om alcohol te drinken tijdens de behandeling.

Kan ik Mysimba gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Nee, Mysimba wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, bespreek dan met je arts welke alternatieve behandelingsopties beschikbaar zijn.

Kan ik stoppen met Mysimba als ik mijn doelgewicht heb bereikt?

Stop niet met het gebruik van Mysimba zonder eerst je arts te raadplegen. Je arts kan je helpen een plan op te stellen om je gewicht te behouden en kan je adviseren over hoe je veilig kunt stoppen met het medicijn.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Mysimba altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Central Pharma Contract Packaging Ltd.
Caxton Road, Bedford, Bedfordshire, MK41 0XZ
Verenigd Koninkrijk

Dosering:

8/90 mg naltrexonhydrochloride en bupropionhydrochloride

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja