Crestor

Crestor is een effectief medicijn voor de behandeling van hoge cholesterolwaarden en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Cholesterol behandeling met Crestor

Heb je ooit gehoord dat je meestal niets merkt van een te hoog cholesterolgehalte? Dit maakt het extra gevaarlijk, omdat je jarenlang een hoog cholesterol kunt hebben zonder het te weten. Gelukkig is er Crestor, een effectief medicijn dat kan helpen je cholesterol onder controle te houden. Op deze pagina lees je alles over Crestor, hoe het werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor jou.

Wat is Crestor?

Crestor, met de werkzame stof rosuvastatine, is een cholesterolverlagend medicijn dat helpt om de hoeveelheid cholesterol in het bloed te verlagen. Het wordt gebruikt om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, vooral bij mensen met een verhoogd cholesterolgehalte. Crestor behoort tot de groep van statines en werkt door de productie van cholesterol in de lever te blokkeren. Het is beschikbaar in tabletten van 5 mg, 10 mg, 20 mg en 40 mg en wordt oraal ingenomen. De meest voorgeschreven dosis is 20 mg per dag.

Hoe werkt Crestor?

Crestor werkt door een enzym in de lever te remmen dat nodig is voor de productie van cholesterol. Dit enzym heet HMG-CoA-reductase. Door de werking van dit enzym te blokkeren, verlaagt Crestor de productie van cholesterol in de lever, waardoor de LDL-cholesterolwaarden in het bloed dalen. Onderzoek heeft aangetoond dat Crestor een additioneel effect heeft op het verlagen van LDL-cholesterol wanneer het wordt toegevoegd aan andere cholesterolverlagende behandelingen. Resultaten kunnen al binnen 2-4 weken zichtbaar zijn, wat het een snelle en effectieve optie maakt voor het verlagen van cholesterol.

Voor wie is Crestor geschikt?

Crestor is geschikt voor volwassenen met een hoog cholesterolgehalte die een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten. Dit omvat mensen met bestaande hart- en vaatziekten, diabetes, of andere risicofactoren zoals hoge bloeddruk of een familiegeschiedenis van hartziekten. Het is belangrijk om met je arts te overleggen of Crestor de juiste keuze voor jou is, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt.

Crestor kopen zonder recept

Crestor is een receptplichtig medicijn en kan alleen worden verkregen met een voorschrift van je arts. Het is cruciaal om dit medicijn alleen te kopen bij betrouwbare bronnen met een geldig recept. Het kopen van medicijnen zonder recept kan gevaarlijk zijn, omdat je niet zeker weet of je een echt en veilig product krijgt.

Kan iedereen Crestor gebruiken?

Niet iedereen kan Crestor gebruiken. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals leverproblemen of een allergie voor statines, moeten dit medicijn vermijden. Overleg altijd met je arts voordat je begint met Crestor, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of andere gezondheidsproblemen hebt.

Is Crestor veilig?

Crestor is goedgekeurd door medische autoriteiten en wordt als veilig beschouwd wanneer het volgens voorschrift wordt gebruikt. De meest voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn, hoofdpijn en maagklachten. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen, zoals leverproblemen of ernstige spierbeschadiging. Volg altijd de instructies van je arts op en meld eventuele bijwerkingen.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Crestor?

Crestor blijkt effectief in het verlagen van cholesterol en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Het cholesterolverlagende effect van Crestor blijft behouden zonder bewijs van tolerantie (verminderde effectiviteit). Regelmatige controle door je arts is belangrijk om ervoor te zorgen dat het medicijn blijft werken zoals bedoeld.

Wat gebeurt er als je stopt met Crestor?

Als je stopt met Crestor, kunnen je cholesterolwaarden weer stijgen, wat je risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Stop nooit met Crestor zonder eerst met je arts te overleggen. Je arts kan je helpen om het medicijn op een veilige manier af te bouwen.

Belangrijke punten om te weten over Crestor

  • Toediening: Crestor wordt meestal eenmaal per dag ingenomen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip.
  • Opslag: Bewaar Crestor op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn, hoofdpijn en maagklachten. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen.
  • Advies voeding: Voordat je met rosuvastatine begint, moet je een cholesterolverlagend dieet Indien nodig, moet ook een programma voor gewichtsbeheersing en fysieke activiteit worden geïmplementeerd.

Veelgestelde vragen over Crestor

Hoe snel werkt Crestor?

Crestor begint binnen 2-4 weken te werken en je kunt een significante verlaging van je cholesterolwaarden verwachten.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Crestor?

Het is het beste om alcohol te beperken, omdat het de kans op leverproblemen kan vergroten, vooral in combinatie met cholesterolverlagende medicijnen.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Als je een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor je volgende dosis. Sla de gemiste dosis over en ga verder met je normale schema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Crestor altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

AstraZeneca UK Ltd.
Silk Road Business Park
Macclesfield, Cheshire, SK 102NA
Verenigd Koninkrijk

Dosering:

5 mg – 10 mg – 20 mg – 40 mg rosuvastatine

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja