Almogran

Almogran is een effectieve behandeling voor acute migraineaanvallen en kan helpen je dagelijkse leven te verbeteren.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Hoofdpijn en migraine behandeling met Almogran

Migraine is een van de meest voorkomende neurologische aandoeningen, waar in Nederland ongeveer 2,5 miljoen mensen last van hebben. Het kan je dagelijks leven ernstig verstoren en je productiviteit verminderen. Gelukkig is er Almogran, een effectief medicijn dat snel verlichting kan bieden bij acute migraineaanvallen. Op deze pagina lees je alles over Almogran, hoe het werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor jou.

Wat is Almogran?

Almogran, met de werkzame stof almotriptan, is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van acute migraineaanvallen. Het behoort tot de groep van triptanen, die specifiek werken door de bloedvaten in de hersenen te vernauwen en de afgifte van bepaalde stoffen die pijn veroorzaken te verminderen. Almogran wordt oraal ingenomen en is beschikbaar in tabletten van 12,5 mg.

Hoe werkt Almogran?

Almogran werkt door de bloedvaten in de hersenen te vernauwen, wat helpt om de symptomen van migraine te verlichten. Het medicijn wordt goed geabsorbeerd in het lichaam en heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan andere triptanen, wat betekent dat een groter deel van het medicijn daadwerkelijk werkzaam is in het lichaam. Klinische studies hebben aangetoond dat Almogran effectief is in het verminderen van migrainepijn binnen 2 uur na inname, en de werking houdt vaak 24 uur aan.

Voor wie is Almogran geschikt?

Almogran is geschikt voor volwassenen die last hebben van acute migraineaanvallen. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen die niet voldoende baat hebben bij andere pijnstillers of triptanen. Overleg altijd met je arts om te bepalen of Almogran de juiste keuze voor jou is, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt.

Hoe gebruik je Almogran?

Neem Almogran in zodra je de eerste tekenen van een migraineaanval voelt. Dit verhoogt de effectiviteit van het medicijn. De gebruikelijke dosering is één tablet van 12,5 mg, die je kunt innemen met water. Als de migraine terugkomt, kun je na 2 uur een tweede dosis nemen, maar neem niet meer dan twee tabletten binnen 24 uur. In studies is aangetoond dat 12,5 mg Almotriptan even effectief is als 50-100 mg Sumatriptan, wat vaak als maatstaf wordt gebruikt voor de effectiviteit van triptanen.

Bijwerkingen en veiligheid

Almogran is over het algemeen goed verdragen, maar zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, slaperigheid, misselijkheid en een droge mond. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Volg altijd de instructies van je arts op en meld eventuele bijwerkingen.

Wat gebeurt er als je stopt met Almogran?

Almogran is bedoeld voor gebruik tijdens een migraineaanval en niet als een dagelijkse preventieve behandeling. Stoppen met Almogran zal geen langdurige bijwerkingen veroorzaken, maar je zult ook geen verlichting meer ervaren bij migraineaanvallen. Het is belangrijk om Almogran alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door je arts.

Belangrijke punten om te weten over Almogran

  • Toediening: Neem Almogran in bij de eerste tekenen van een migraineaanval.
  • Opslag: Bewaar Almogran op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte.
  • Bijwerkingen: Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, slaperigheid, misselijkheid en een droge mond.
  • Resultaten: Almogran kan binnen 2 uur na inname verlichting bieden en de werking houdt vaak 24 uur aan.

Veelgestelde vragen over Almogran

Hoe snel werkt Almogran?

Almogran begint meestal binnen 30 minuten te werken en kan binnen 2 uur significante verlichting bieden.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Almogran?

Het is het beste om alcohol te vermijden, omdat het de effectiviteit van Almogran kan verminderen en de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Aangezien Almogran wordt gebruikt voor acute behandeling van migraine, is er geen vast doseringsschema. Neem de medicatie wanneer je een migraineaanval hebt, volgens de instructies van je arts.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Almogran altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Almirall, S.A.
Ronda General Mitre, 151
Barcelona
Spanje

Dosering:

12,5 mg almotriptan-D,L-waterstofmalaat

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja