Jardiance

Jardiance is een medicijn voor diabetes type 2 dat helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Diabetes type 2 behandeling met Jardiance

Jardiance is een baanbrekend medicijn voor mensen met diabetes type 2. Dit medicijn helpt niet alleen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, maar biedt ook bescherming tegen hartfalen. Gezien de stijgende aantallen diabetespatiënten, vooral in Nederland, is het belangrijk om effectieve behandelingen zoals Jardiance te overwegen. Wil je meer weten over de voordelen, werking en veiligheid van Jardiance? Lees dan verder.

Wat is Jardiance?

Heb je diabetes type 2 en ben je op zoek naar een effectieve manier om je bloedsuikerspiegel te verlagen? Dan is Jardiance misschien wel wat je nodig hebt. Jardiance helpt je lichaam overtollige glucose uit te scheiden via de urine, waardoor je bloedsuikerspiegel beter onder controle blijft. Daarnaast beschermt Jardiance je hart tegen verdere schade, wat het een veelzijdige keuze maakt voor veel patiënten.

Hoe werkt Jardiance?

Jardiance bevat de werkzame stof empagliflozine. Deze behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd SGLT2-remmers. Wat doet deze naam precies? Ze zorgen ervoor dat je nieren overtollige glucose (suiker) uitscheiden via de urine. Dit helpt om je bloedsuikerspiegel te verlagen. Jardiance begint binnen 30 tot 60 minuten te werken, maar het kan enkele dagen tot weken duren voordat je bloedsuikerspiegel volledig onder controle is. Als je het gebruikt voor hartfalen, kan het een maand of twee duren voor je echt verbetering merkt.

Voor wie is Jardiance geschikt?

Jardiance is bedoeld voor volwassenen met diabetes type 2. Het wordt vooral voorgeschreven aan mensen die hun bloedsuikerspiegel niet voldoende onder controle krijgen met alleen dieet en lichaamsbeweging. Daarnaast is het een goede optie als je last hebt van hartfalen of overgewicht. Het is belangrijk om te overleggen met je zorgverlener om te bepalen of Jardiance de juiste keuze voor jou is.

Jardiance kopen zonder recept

Jardiance kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Jardiance kopen zonder recept kan gevaarlijk zijn omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of zelfs niet worden geleverd. Koop Jardiance nooit zonder recept, want dit kan je gezondheid ernstig in gevaar brengen. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn. Bovenaan op deze pagina kun je een consult aanvragen voor Jardiance.

Kan iedereen Jardiance gebruiken?

Nee, niet iedereen kan Jardiance gebruiken. Dit medicijn is specifiek goedgekeurd voor mensen met diabetes type 2 om hun bloedsuikerspiegel te verlagen. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de werkzame stof of andere bestanddelen van het medicijn. Als je last hebt van nierproblemen, een lage bloeddruk, of als je ouder bent dan 85 jaar, moet je extra voorzichtig zijn. Overleg altijd met je arts voordat je Jardiance gaat gebruiken om te bepalen of het geschikt is voor jouw situatie.

Is Jardiance veilig?

Jardiance is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau), wat betekent dat het veilig bevonden is voor de meeste mensen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn en dit medicijn alleen gebruiken na overleg met hun zorgverlener. Het is essentieel om altijd de instructies van je arts op te volgen voor een veilig gebruik van Jardiance.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Jardiance?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Jardiance niet alleen helpt om je bloedsuikerspiegel te verlagen, maar ook langdurige voordelen heeft voor je hartgezondheid. Dit komt doordat het medicijn je hart beschermt tegen verdere schade. Langdurig gebruik heeft ook aangetoond dat het de progressie van nierziekten kan vertragen, wat een groot voordeel is voor mensen met diabetes type 2.

Wat gebeurt er als je stopt met Jardiance?

Als je plotseling stopt met Jardiance, kan je bloedsuikerspiegel weer stijgen, wat gevaarlijk kan zijn. Het is cruciaal om de behandeling niet zomaar te stoppen zonder overleg met je arts. Daarnaast kan stoppen met Jardiance de voordelen die het biedt voor je hart en nieren tenietdoen. Bespreek altijd met je arts wat de beste aanpak is als je overweegt te stoppen met dit medicijn.

Belangrijke punten om te weten over Jardiance

  • Toediening: Jardiance wordt eenmaal per dag oraal ingenomen.
  • Bewaring: Bewaar Jardiance op kamertemperatuur, buiten bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn urineweginfecties en verhoogde urinelozing. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.
  • Start van inwerking: Jardiance begint te werken binnen 30 tot 60 minuten.
  • Controles: Door het werkingsmechanisme zullen patiënten die Jardiance gebruiken vaak positief testen op glucose in de urine.

Veelgestelde vragen over Jardiance

Wat moet ik doen als ik een dosis oversla?

Als je een dosis Jardiance overslaat, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor je volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en hervat je normale schema. Neem geen dubbele doses.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Jardiance?

Het is beter om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van Jardiance, omdat het je bloedsuikerspiegel drastisch kan verlagen of verhogen. Overleg hierover met je arts.

Wat zijn de langetermijneffecten van het gebruik van Jardiance?

Langdurig gebruik van Jardiance kan je bloedsuikerspiegel in balans houden en biedt tevens voordelen voor je hart- en niergezondheid.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

Je zult binnen 30 tot 60 minuten enige werking merken, maar het kan enkele dagen tot weken duren voordat je bloedsuikerspiegel volledig onder controle is. Voor hartfalen kunnen de voordelen maanden op zich laten wachten.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Jardiance altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
Binger Strasse 173
D-55216 Ingelheim am Rhein
Duitsland

Dosering:

10 mg – 25 mg empagliflozine

Type:

Tabletten

Recept nodig;

Ja