Promethazine

Promethazine wordt gebruikt om allergieën, misselijkheid, en reisziekte te behandelen en kan ook als slaapmiddel worden voorgeschreven.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Allergie behandeling met Promethazine

Ben je al een tijdje op zoek naar een manier om je allergieklachten efficiënt te bestrijden? Dan zou Promethazine wel eens het antwoord kunnen zijn. Bijna 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van allergische reacties, en deze kunnen het dagelijks leven behoorlijk verstoren. Promethazine biedt verlichting en wordt ook gebruikt in andere medische situaties.

Wat is Promethazine?

Heb je last van jeuk, niezen en tranende ogen door allergieën? Dan kan Promethazine uitkomst bieden. Dit medicijn is een antihistaminicum dat helpt om allergische reacties te verminderen. Maar wist je dat Promethazine ook wordt gebruikt om misselijkheid en overgeven te bestrijden? In ziekenhuizen wordt het soms zelfs ingezet om angst te verminderen en slaap op te wekken voor of na een operatie. Promethazine is dus veelzijdiger dan je misschien dacht.

Hoe werkt Promethazine?

Promethazine bevat de werkzame stof promethazinedihydrochloride, een antihistaminicum. Antihistaminica blokkeren de werking van histamine, een stof die je lichaam aanmaakt als reactie op allergieën. Door deze blokkering vermindert Promethazine symptomen zoals jeuk, zwelling en roodheid. Het medicijn werkt meestal binnen 20 minuten na inname en blijft tussen de 7 tot 14 uur actief in je bloed.

In ziekenhuizen wordt Promethazine soms toegediend om angst te verminderen en slaap op te wekken, vooral voor of na een operatie. Een review uit 2015 toonde aan dat Promethazine effectief kan zijn in het verlichten van angst voor een operatie.

Voor wie is Promethazine geschikt?

Promethazine is geschikt voor iedereen die last heeft van allergische klachten zoals hooikoorts, netelroos of reacties op insectenbeten. Daarnaast wordt het voorgeschreven bij misselijkheid, overgeven, en reisziekte. Medische professionals kunnen het ook voorschrijven voor gebruik voor of na operaties om angst te verminderen en slaap op te wekken.

Het is belangrijk om met je zorgverlener te overleggen of Promethazine geschikt voor je is, vooral als je andere medicijnen gebruikt of bepaalde medische aandoeningen hebt.

Promethazine kopen zonder recept

Wil je Promethazine kopen zonder recept? Let dan goed op. In Nederland is het officieel niet mogelijk om Promethazine zonder recept te kopen, wat betekent dat je altijd een recept van een arts moet krijgen. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige websites en onbetrouwbare verkopers Promethazine zonder recept aanbieden. Wees hier voorzichtig mee. Deze producten kunnen vervalst zijn en je gezondheid in gevaar brengen. Zorg voor een voorschrift van een arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Promethazine gebruiken?

Nee, Promethazine is niet voor iedereen geschikt. Mensen met bepaalde aandoeningen zoals glaucoom (een oogziekte), ademhalingsproblemen of een vergrote prostaat moeten extra voorzichtig zijn. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten eerst overleggen met hun arts voordat ze Promethazine gaan gebruiken. Raadpleeg altijd je arts om te bepalen of dit medicijn veilig is voor jouw specifieke situatie.

Is Promethazine veilig?

Promethazine is veilig wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. De FDA en het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid hebben de veiligheid van Promethazine voor verschillende indicaties goedgekeurd. Toch zijn er enkele bijwerkingen waarmee je rekening moet houden, zoals slaperigheid, droge mond en soms duizeligheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vaak na verloop van tijd. Volg altijd de instructies van je arts om de veiligheid te waarborgen.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Promethazine?

Promethazine wordt al vele jaren zonder problemen gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Omdat het vaak wordt voorgeschreven voor kortdurend gebruik, zijn er weinig zorgen over langetermijneffecten. Mensen die het langdurig gebruiken voor chronische aandoeningen moeten regelmatig hun gezondheid met hun arts bespreken.

Wat gebeurt er als je stopt met Promethazine?

Als je stopt met Promethazine, zullen de symptomen waar je het voor gebruikt waarschijnlijk terugkeren. Stop daarom alleen in overleg met je arts. Plotseling stoppen kan soms leiden tot ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid en duizeligheid. Overleg met je arts voor een veilig afbouwschema als je wilt stoppen met het gebruik.

Belangrijke punten om te weten over Promethazine

  • Toediening: Promethazine komt in diverse vormen, zoals tabletten en siroop. Volg de dosering zoals voorgeschreven.
  • Duur: Werkt binnen 20 minuten en blijft 7 tot 14 uur actief.
  • Bijwerkingen: Slaperigheid, droge mond en soms duizeligheid. Mild en meestal tijdelijk.
  • Gebruik: Verspreid de doses gelijkmatig over de dag voor een betere werking.

Veelgestelde vragen over Promethazine

Wat is Promethazine?

Promethazine is een antihistaminicum dat allergische reacties vermindert. Het kan ook worden gebruikt om misselijkheid, overgeven en angst voor operaties te behandelen.

Hoe lang duurt het voordat Promethazine werkt?

Promethazine begint meestal binnen 20 minuten te werken en blijft tussen de 7 tot 14 uur actief in je bloed.

Kan ik Promethazine veilig online kopen?

Koop Promethazine alleen bij een erkende apotheek en met een recept van je arts om vervalsing te voorkomen.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Neem de gemiste dosis zodra je eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor je volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Promethazine altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Centrafarm Services B.V.
Nieuwe Donk 9
4879 AC Etten-Leur
Nederland

Dosering:

25 mg promethazinehydrochloride

Type:

Omhulde tabletten

Recept nodig:

Ja