Avamys

Avamys kan een effectieve oplossing zijn voor de behandeling van allergische rinitis.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Allergische rinitis behandeling met Avamys

Avamys wordt gebruikt voor de behandeling van allergische rinitis, een veelvoorkomende aandoening die naar schatting 10 tot 15% van de mensen in Europa treft. Allergische rinitis veroorzaakt symptomen zoals een verstopte neus, niezen en jeukende ogen, en kan zowel kinderen als volwassenen beïnvloeden. Maar hoe werkt Avamys en voor wie is het geschikt?

Wat is Avamys?

Heb je last van allergische rinitis en zoek je naar een effectieve behandeling? Dan kan Avamys een goede oplossing voor je zijn. Avamys, met de werkzame stof fluticasonfuroaat, is een neusspray die helpt de symptomen van allergische rinitis te verlichten. Het medicijn is bestemd voor patiënten ouder dan zes jaar en werkt al binnen 8 tot 24 uur na gebruik.

Hoe werkt Avamys?

Hoe werkt Avamys precies? De werkzame stof in Avamys, fluticasonfuroaat, is een corticosteroïde die helpt bij het verminderen van ontstekingen in de neus. Door deze ontstekingsremmende werking worden de symptomen van allergische rinitis, zoals een verstopte neus, niezen en jeuk, verminderd. Uit onderzoek van G.J. Rodrigo en H. Neffen (2010) blijkt dat intranasaal fluticasonfuroaat (Avamys) consistent effectief is in het verlichten van zowel neus- als oogklachten, en dat het de kwaliteit van leven van patiënten met allergische rinitis verbetert.

Voor wie is Avamys geschikt?

Avamys is geschikt voor iedereen ouder dan zes jaar die last heeft van allergische rinitis. Dit kan zijn omdat veranderingen in levensstijl of andere behandelingen niet voldoende helpen om de symptomen onder controle te krijgen. Het is belangrijk om te overleggen met je arts, omdat alleen zij kunnen bepalen of Avamys de juiste keuze voor jou is op basis van je persoonlijke situatie.

Avamys kopen zonder recept

Avamys is alleen op recept verkrijgbaar. Het is belangrijk om te weten dat je Avamys nooit zonder voorschrift van een arts moet kopen. Er zijn onbetrouwbare verkopers die proberen dit medicijn zonder recept aan te bieden, maar deze producten kunnen vervalst zijn en gevaarlijk voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je altijd een voorschrift hebt van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Avamys gebruiken?

Nee, niet iedereen kan Avamys gebruiken. Het is specifiek goedgekeurd voor mensen ouder dan zes jaar met allergische rinitis. Gebruik Avamys niet als je allergisch bent voor een van de bestanddelen van het medicijn. Overleg altijd met je arts voordat je Avamys gaat gebruiken om te bepalen of het geschikt is voor jouw situatie.

Is Avamys veilig?

Avamys is goedgekeurd door de EMA, wat betekent dat het veilig is bevonden voor de meeste mensen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn en dit medicijn alleen gebruiken na overleg met hun zorgverlener. Het is belangrijk om altijd de instructies van je arts op te volgen voor een veilig gebruik van Avamys.

Wat is er bekend over de lange termijn effecten van Avamys?

Lange termijn effecten van Avamys zijn over het algemeen mild en vergelijkbaar met die van andere intranasale corticosteroïden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn neusbloedingen en irritatie van de neus. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen te bespreken met je arts en de behandeling te blijven volgen zoals voorgeschreven.

Wat gebeurt er als je stopt met Avamys?

Als je stopt met het gebruik van Avamys, kunnen je symptomen van allergische rinitis terugkeren. Het is cruciaal om te beseffen dat Avamys een symptomatische behandeling biedt en geen genezing voor allergische rinitis is. Overleg altijd met je arts voordat je stopt met het gebruik van Avamys, zodat zij je kunnen adviseren over hoe je je symptomen het beste kunt blijven beheersen.

Belangrijke punten om te weten over Avamys

  • Toediening: Avamys wordt eenmaal per dag in beide neusgaten gesprayd.
  • Opslag: Bewaar Avamys bij kamertemperatuur. Niet invriezen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn neusbloedingen, hoofdpijn en irritatie van de neus. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.
  • Gebruik: Alleen op recept verkrijgbaar en bedoeld voor gebruik bij patiënten ouder dan zes jaar met allergische rinitis.

Veelgestelde vragen over Avamys

Hoe snel werkt Avamys?

Avamys werkt meestal binnen 8 tot 24 uur na de eerste toediening.

Hoe vaak moet ik Avamys gebruiken?

Avamys moet eenmaal per dag worden gebruikt, zoals voorgeschreven door je arts.

Kan ik Avamys zonder recept kopen?

Nee, Avamys is alleen op recept verkrijgbaar. Koop het nooit zonder voorschrift van een arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Als je een dosis vergeet, gebruik deze dan zodra je het herinnert. Als het bijna tijd is voor je volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met je normale schema. Gebruik geen dubbele dosis om de vergeten dosis in te halen.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Avamys altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Glaxo Operations UK Ltd Harmire Road
Barnard Castle
County Durham DL12 8DT
Verenigd Koninkrijk

Dosering:

27,5 mcg Fluticasonfuroaat

Type:

Neusspray

Recept nodig:

Ja