Xenical

Xenical werkt door de opname van vet uit voedsel te blokkeren, waardoor je lichaam minder calorieën opneemt.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Hoe kan ik effectief afvallen met Xenical?

Heb je last van overgewicht en zoek je een manier om af te vallen? Xenical kan je daarbij helpen. Dit medicijn wordt vaak voorgeschreven in combinatie met een caloriearm dieet om gewicht te verliezen en te beheersen.

Wat is Xenical?

Xenical, met de werkzame stof orlistat, is een medicijn dat gebruikt wordt voor de behandeling van obesitas. Het helpt bij het afvallen door te voorkomen dat ongeveer een derde van het vet dat je eet, wordt opgenomen in je lichaam. In plaats daarvan wordt het onverteerde vet via de ontlasting uit je lichaam verwijderd.

Hoe werkt Xenical?

Xenical werkt door zich te binden aan de enzymen in je spijsverteringssysteem die normaal gesproken vet afbreken. Deze enzymen (lipasen), worden geblokkeerd, waardoor het vet uit het voedsel niet verteerd kan worden. Dit onverteerde vet, ongeveer een derde van het vet dat je eet, verlaat je lichaam via de ontlasting. Op deze manier helpt Xenical je om minder calorieën op te nemen, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Proces Xenical Vetafname

Voor wie is Xenical geschikt?

Xenical is bedoeld voor volwassenen met obesitas die een body mass index (BMI) van 30 of hoger hebben. Het kan ook worden gebruikt door mensen met een BMI van 28 of hoger die gerelateerde risicofactoren hebben, zoals diabetes type 2 of hoge bloeddruk. Het is belangrijk om Xenical alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts en in combinatie met een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Welke doseringen van Xenical zijn er?

Xenical is verkrijgbaar in een dosering van 120 mg per capsule. De gebruikelijke aanbevolen dosis is 120 mg, die drie keer per dag moet worden ingenomen bij elke hoofdmaaltijd die vet bevat. Xenical werkt door het voorkomen van de opname van een deel van het vet uit de voeding, waardoor het helpt bij gewichtsverlies. Het is belangrijk om het medicijn in te nemen tijdens of binnen een uur na de maaltijd. Als een maaltijd geen vet bevat, hoeft Xenical niet ingenomen te worden. Volg altijd de dosering instructies van je arts voor het beste resultaat.

Factoren gewichtsverlies Xenical

Xenical kopen zonder recept

Xenical is alleen verkrijgbaar op voorschrift van een (online) arts. Hoewel je het mogelijk online zonder recept kunt vinden, wordt dit sterk afgeraden. Medicijnen die zonder recept worden verkocht, kunnen vervalsingen zijn en je gezondheid in gevaar brengen. Zorg ervoor dat je Xenical altijd koopt bij een erkende (online) apotheek met een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Xenical gebruiken?

Niet iedereen kan Xenical gebruiken. Het is niet geschikt voor mensen die:

  • Allergisch zijn voor orlistat of een van de andere bestanddelen van het medicijn.
  • Lijden aan het chronisch malabsorptie-syndroom (onvoldoende opname van voedsel).
  • Lijden aan cholestasis (een leverstoornis).
  • Borstvoeding geven.

Het is belangrijk om je arts te raadplegen voordat je begint met Xenical, vooral als je andere medicijnen gebruikt, omdat gewichtsverlies de dosering van deze medicijnen kan beïnvloeden.

Xenical contra indicaties

Is Xenical veilig?

Xenical is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten zoals de FDA en het Europees Geneesmiddelenbureau, wat betekent dat het veilig is bevonden voor de meeste mensen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Uit onderzoek blijkt dat orlistat goed te verdragen is. Het is echter niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding, omdat niet bekend is of het medicijn in de moedermelk terechtkomt. Raadpleeg altijd je arts voordat je begint met Xenical om te bepalen of het veilig is voor jouw situatie.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Xenical?

Xenical is uitgebreid bestudeerd in klinische onderzoeken die tot vier jaar duurden. Deze lange termijn studies hebben aangetoond dat Xenical effectief is bij het bevorderen van gewichtsverlies en het handhaven van gewichtsverlies op de lange termijn. Het medicijn heeft ook gunstige effecten op risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Wat gebeurt er als je stopt met Xenical?

Als je stopt met het gebruik van Xenical, kun je weer meer vet uit je voeding opnemen, wat kan leiden tot gewichtstoename. Het is belangrijk om een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging vol te houden, zelfs nadat je bent gestopt met Xenical, om je gewichtsverlies te behouden.

Belangrijke punten om te weten over Xenical

  • Toediening: Xenical wordt driemaal daags ingenomen bij elke maaltijd die vet bevat.
  • Opslag: Bewaar Xenical op een koele, droge plaats, uit de buurt van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn vettige of olieachtige ontlasting en een verhoogde drang om naar het toilet te gaan. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.
  • Dieet: Volg een goed uitgebalanceerd, caloriearm dieet dat rijk is aan fruit en groenten voor het beste resultaat.

Veelgestelde vragen over Xenical

Hoe kan ik Xenical kopen in Nederland en België?

Xenical kopen kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar ondersteuning bij gewichtsverlies. Het is belangrijk om dit medicijn via een betrouwbare bron te kopen, aangezien Xenical alleen op recept verkrijgbaar is. Zorg ervoor dat je een voorschrift hebt van je arts voordat je bestelt. Kies voor een gecertificeerde apotheek die goede recensies heeft en veilige betalingsmethoden biedt. Xenical kopen via een online apotheek kan, let dan op of de apotheek discrete levering aanbiedt. Dit kan handig zijn als je je privacy wilt behouden. Sommige apotheken bieden kortingen of acties, maar wees voorzichtig met extreem lage prijzen, omdat dit kan wijzen op vervalste producten. Controleer ook de levertijden en eventuele verzendkosten voordat je je bestelling plaatst.

Hoelang duurt het voordat Xenical begint te werken?

Xenical begint meteen te werken, maar merkbare resultaten kunnen enkele weken duren, afhankelijk van je dieet en lichaamsbeweging.

Kan ik Xenical gebruiken als ik zwanger ben?

Nee, Xenical wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Raadpleeg je arts voor alternatieven.

Hoeveel kan ik afvallen met Xenical?

Uit een studie bleek dat 9,5% van de deelnemers met obesitas meer dan 10% van hun lichaamsgewicht verloor.

Moet ik een speciaal dieet volgen tijdens het gebruik van Xenical?

Ja, het is belangrijk om een caloriearm dieet te volgen dat rijk is aan fruit en groenten en waarbij de dagelijkse vetinname gelijkmatig over de maaltijden wordt verdeeld.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Neem Xenical zo snel mogelijk in, mits dit binnen één uur na de maaltijd is. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Kan ik Xenical gebruiken samen met andere medicijnen?

Sommige medicijnen kunnen de werking van Xenical beïnvloeden. Informeer je arts over alle medicijnen die je gebruikt voordat je met Xenical begint.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Xenical altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant

Roche Pharma AG Emil-Barrell-Str. 1
D-79639 – Grenzach-Wyhlen
Duitsland

Dosering

120 mg orlistat

Type

Capsules

Recept nodig

Ja