Tetracycline

Tetracycline is een veelzijdig antibioticum dat effectief is tegen een breed scala aan bacteriële infecties.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Tetracycline bij bacteriële infecties

Ben je op zoek naar een effectief middel tegen bacteriële infecties? Tetracycline biedt een breed scala aan toepassingen voor diverse bacteriële infecties. Of het nu gaat om luchtweginfecties, huidinfecties of infecties van de geslachtsorganen, Tetracycline kan een betrouwbare oplossing bieden.

Wat is Tetracycline?

Tetracycline is een antibacterieel geneesmiddel dat de groei van bepaalde bacteriën remt. Het wordt vaak voorgeschreven voor ontstekingen veroorzaakt door bacteriën die gevoelig zijn voor Tetracycline, zoals luchtweg-, huid- en urineweginfecties. Het blokkeert de bacteriële ribosomen, waardoor bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en afsterven.

Hoe werkt Tetracycline?

Tetracycline werkt door zich te binden aan de ribosomen van bacteriën, waardoor de eiwitsynthese wordt geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen en uiteindelijk afsterven. Bij orale toediening wordt 60 tot 80% van Tetracycline geabsorbeerd. Het is effectief tegen een breed scala aan bacteriën, waardoor het een veelzijdig antibioticum is.

Voor wie is Tetracycline geschikt?

Tetracycline is geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 8 jaar die last hebben van bacteriële infecties. Het wordt vaak voorgeschreven bij luchtweginfecties, huidinfecties, urineweginfecties, keel-, neus- en oorontstekingen, oogontstekingen, darmontstekingen en ontstekingen van de geslachtsorganen. Het is belangrijk om te overleggen met een zorgverlener om te bepalen of Tetracycline geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Tetracycline kopen zonder recept

Tetracycline kopen zonder recept is niet mogelijk. Tetracycline kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Het is essentieel om Tetracycline niet zonder recept online te kopen, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Er bestaat een risico op vervalste medicijnen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Tetracycline gebruiken?

Niet iedereen kan Tetracycline gebruiken. Het is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Tetracycline of een van de hulpstoffen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, en kinderen jonger dan 8 jaar vanwege het risico op tandverkleuring. Ook bij ernstige lever- of nierfunctiestoornissen moet dit medicijn vermeden worden.

Is Tetracycline veilig?

Tetracycline is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten en is veilig bevonden wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Het is echter belangrijk om altijd de instructies van je arts op te volgen en eventuele bijwerkingen te melden.

Wat is het effect van orale Tetracycline bij Dermatitis perioralis?

Orale Tetracycline heeft een gunstig effect op Dermatitis perioralis, een huidaandoening. Onderzoek toont aan dat een behandeling van meestal 3 weken, waarbij viermaal daags 250 mg Tetracycline wordt ingenomen, leidt tot genezing. In gecontroleerde en niet-gecontroleerde onderzoeken werd doorgaans na 3 tot 4 weken behandeling verbetering waargenomen. Verder bleek dat orale Tetracycline met een placebo en toonde aan dat Tetracycline na 20 dagen effectiever was dan de placebo.

Wat is de dosering bij Syfilis en Gonorroe?

Voor patiënten die allergisch zijn voor penicilline wordt Tetracycline gebruikt om syfilis te behandelen. Bij vroege syfilis, die minder dan een jaar duurt, neem je 500 mg elke 6 uur gedurende 15 dagen. Als de syfilis langer dan een jaar duurt, behalve bij neurosyfilis (een vorm die de hersenen aantast), neem je 500 mg elke 6 uur gedurende 30 dagen. Voor de behandeling van gonorroe wordt aanbevolen om 500 mg tetracycline elke 6 uur gedurende 7 dagen in te nemen.

Belangrijke punten om te weten over Tetracycline

  • Toediening: Tetracycline wordt meestal viermaal daags ingenomen met water, 1 uur vóór of 2 uur na de maaltijd.
  • Opslag: Bewaar Tetracycline in de oorspronkelijke verpakking, beneden 25°C, buiten het zicht en bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: Veelvoorkomende bijwerkingen zijn maag-darmklachten, huiduitslag en verhoogde gevoeligheid voor zonlicht. Raadpleeg een arts bij ernstige bijwerkingen.

Veelgestelde vragen over Tetracycline

Hoe lang duurt de behandeling van acne met Tetracycline?

De behandeling van acne kan 8 tot 12 weken duren voordat volledige verbetering wordt waargenomen.

Wat moet ik doen als ik een dosis Tetracycline ben vergeten?

Als je een dosis bent vergeten en het is niet al te lang geleden, neem dan de vergeten dosis alsnog in. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de vergeten dosis over en ga door met het normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Mag ik Tetracycline combineren met andere medicijnen?

De werking van Tetracycline kan worden beïnvloed door andere medicijnen. Vermijd gelijktijdige inname met maagzuurbindende middelen, melkproducten of ijzerpreparaten. Overleg altijd met je arts of apotheker voordat je nieuwe medicijnen begint of huidige medicatie verandert.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Tetracycline altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Pharmachemie BV Swensweg 5
2031 GA Haarlem
Nederland

Dosering:

250 mg

Type:

Tabletten
Capsules

Recept nodig:

Ja