Livial

Livial is een medicijn dat wordt gebruikt om verschillende symptomen na de menopauze te behandelen.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Een behandeling met Livial

Livial wordt vaak voorgeschreven aan vrouwen die symptomen ervaren na de menopauze. Deze symptomen kunnen je dagelijks leven ernstig verstoren, maar gelukkig biedt Livial verlichting. Dit medicijn kan niet alleen helpen bij het verminderen van opvliegers en stemmingswisselingen, maar ook je libido verhogen. Het duurt echter enkele maanden voordat je de volledige voordelen van Livial zult merken. Ben je nieuwsgierig naar hoe dit medicijn precies werkt en voor wie het geschikt is? Lees dan verder.

Wat is Livial?

Livial is een medicijn dat wordt gebruikt om verschillende symptomen van de menopauze te behandelen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en een verminderd libido. Heb je last van deze symptomen en belemmeren ze je dagelijkse leven? Dan kan Livial een uitkomst bieden. Dit medicijn bevat de werkzame stof tibolon, die een unieke werking heeft door verschillende hormonen in het lichaam na te bootsen. Hierdoor helpt Livial om de hormonale balans te herstellen en je klachten te verminderen.

Hoe werkt Livial?

Livial werkt door de werking van drie hormonen in je lichaam na te bootsen: oestrogeen, progesteron en androgenen. Dit helpt om de hormonale balans te herstellen die vaak verstoord raakt na de menopauze. De werkzame stof tibolon werkt als een zwakke vorm van deze hormonen en biedt daardoor verlichting van menopauzale symptomen. Het kan echter tot drie maanden duren voordat je de volledige effecten van Livial zult ervaren. Geduld is dus belangrijk wanneer je met deze behandeling begint.

Voor wie is Livial geschikt?

Livial is bedoeld voor vrouwen die ernstige symptomen ervaren na de menopauze en bij wie deze symptomen hun dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Het medicijn wordt alleen voorgeschreven als andere niet-hormonale behandelingen niet voldoende hebben gewerkt. Daarnaast kan Livial ook helpen bij vrouwen met osteoporose (botontkalking), omdat het de botdichtheid kan verbeteren. Het is belangrijk om met je arts te bespreken of Livial de juiste keuze voor jou is, op basis van je persoonlijke medische geschiedenis en symptomen.

Livial kopen zonder recept

Livial kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Het is goed om te weten dat het kopen van Livial zonder recept gevaarlijk kan zijn, omdat er risico’s bestaan op vervalsingen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Koop Livial daarom nooit online zonder een geldig recept en zorg ervoor dat je het medicijn altijd via een legitieme apotheek verkrijgt.

Kan iedereen Livial gebruiken?

Nee, niet iedereen kan Livial gebruiken. Dit medicijn is specifiek bedoeld voor vrouwen die symptomen van de menopauze ervaren. Mensen met een voorgeschiedenis van borstkanker, endometriumkanker of leverziekte mogen Livial niet gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om met je arts te overleggen voordat je begint met Livial, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of andere medicatie gebruikt.

Is Livial veilig?

Livial is goedgekeurd door de Nederlandse autoriteiten en is veilig bevonden voor de meeste vrouwen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen Livial echter niet gebruiken. Volg altijd de instructies van je arts op om veilig gebruik van het medicijn te garanderen.

Wat is er bekend over de lange termijn effecten van Livial?

Uit onderzoek is gebleken dat Livial effectief is in het verhogen van de botdichtheid bij vrouwen met osteopenie en osteoporose gedurende de eerste twee jaar van de behandeling. Na drie jaar begint de botdichtheid echter weer af te nemen. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk met de behandeling te beginnen om de botdichtheid zo lang mogelijk op peil te houden.

Wat gebeurt er als je stopt met Livial?

Wanneer je stopt met het gebruik van Livial, kunnen de symptomen van de menopauze terugkeren. Het is belangrijk om dit met je arts te bespreken voordat je besluit te stoppen met de medicatie, zodat je samen een plan kunt maken om je symptomen onder controle te houden.

Belangrijke punten om te weten over Livial

  • Toediening: Livial wordt dagelijks ingenomen in de vorm van een tablet.
  • Opslag: Bewaar Livial op een droge plaats bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn buikpijn, gewichtstoename, en gevoelige borsten. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.

Veelgestelde vragen over Livial

Hoe lang duurt het voordat Livial werkt?

Het kan tot drie maanden duren voordat je de volledige voordelen van Livial merkt.

Kan Livial mijn libido verhogen?

Ja, Livial kan helpen bij het verhogen van je libido, wat een bijkomend voordeel is voor veel vrouwen na de menopauze.

Is Livial veilig voor langdurig gebruik?

Ja, maar het is belangrijk om regelmatig je arts te raadplegen om de voortgang van je behandeling te evalueren.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Livial?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn buikpijn, gewichtstoename, en gevoelige borsten. Andere bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, duizeligheid, en vaginale afscheiding. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen na verloop van tijd. Neem contact op met je arts als je ernstige of aanhoudende bijwerkingen ervaart.

Wat moet ik doen als ik bijwerkingen ervaar?

Als je bijwerkingen ervaart die hinderlijk zijn of niet verdwijnen, neem dan contact op met je arts. In sommige gevallen kan je arts de dosering aanpassen of een ander behandelingsplan voorstellen.

Kan ik Livial gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Nee, Livial mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Als je zwanger wordt tijdens het gebruik van Livial, stop dan onmiddellijk met de medicatie en neem contact op met je arts.

Helpt Livial ook bij depressieve gevoelens?

Livial kan helpen bij stemmingswisselingen en emotionele schommelingen die samenhangen met de menopauze. Als je echter ernstige depressieve gevoelens ervaart, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken voor een uitgebreide behandeling.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Livial altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

N.V. Organon
Kloosterstraat 6
5349 AB Oss
Nederland

Dosering:

2,5 mg tibolon

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja