Atacand Plus

Atacand Plus is een effectief medicijn voor de behandeling van hoge bloeddruk.

Online Apotheek: Nederland

24/7

Online Apotheek: België

24/7

Hoge bloeddruk behandeling met Atacand Plus

Heb je last van hoge bloeddruk? Je bent niet alleen. Hoge bloeddruk, gedefinieerd als een bovendruk hoger dan 140 mmHg en/of een onderdruk hoger dan 90 mmHg, is een veelvoorkomend probleem dat ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Atacand Plus is een effectief medicijn dat je kan helpen je bloeddruk onder controle te houden. Lees alles wat je moet weten over Atacand Plus, van hoe het werkt tot wie het kan gebruiken en wat je kunt verwachten.

Wat is Atacand Plus?

Atacand Plus is een combinatiegeneesmiddel dat twee werkzame stoffen bevat: candesartan en hydrochlorothiazide. Candesartan is een angiotensine II-receptorblokker (geneesmiddelen die worden voorgeschreven bij hartfalen) die helpt de bloedvaten te ontspannen, terwijl hydrochlorothiazide een diureticum (plaspil) is dat helpt overtollig vocht en zout uit het lichaam te verwijderen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je bloeddruk effectiever wordt verlaagd en onder controle blijft dan elk middel afzonderlijk.

Hoe werkt Atacand Plus?

Atacand Plus werkt door de gecombineerde werking van candesartan en hydrochlorothiazide. Candesartan blokkeert de werking van angiotensine II, een stof in je lichaam die de bloedvaten vernauwt en je bloeddruk verhoogt. Door deze stof te blokkeren, ontspannen je bloedvaten en daalt je bloeddruk. Hydrochlorothiazide helpt overtollig vocht en zout uit je lichaam te verwijderen, wat ook bijdraagt aan de verlaging van je bloeddruk. Uit een dubbelblind gerandomiseerd onderzoek bleek dat Atacand Plus 16 mg/12,5 mg eenmaal daags de bloeddruk significant meer verlaagde dan de combinatie losartan/hydrochloorthiazide 50 mg/12,5 mg eenmaal daags. Bovendien werd de bloeddruk bij significant meer patiënten onder controle gehouden met Atacand Plus.

Voor wie is Atacand Plus geschikt?

Atacand Plus is geschikt voor volwassenen die lijden aan hoge bloeddruk, vooral wanneer andere medicijnen niet voldoende werken of bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om met je arts te overleggen of Atacand Plus de juiste keuze voor jou is, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt.

Atacand Plus kopen zonder recept

Atacand Plus is een receptplichtig medicijn en kan alleen worden verkregen met een voorschrift van je arts. Het is cruciaal om dit medicijn alleen te kopen bij betrouwbare bronnen met een geldig recept. Het kopen van medicijnen zonder recept kan gevaarlijk zijn, omdat je niet zeker weet of je een echt en veilig product krijgt.

Kan iedereen Atacand Plus gebruiken?

Niet iedereen kan Atacand Plus gebruiken. Mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals ernstige lever- of nierproblemen, lage kalium- of natriumwaarden, of een allergie voor sulfonamiden (een groep antibiotica) moeten dit medicijn vermijden. Overleg altijd met je arts voordat je begint met Atacand Plus, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of andere gezondheidsproblemen hebt.

Is Atacand Plus veilig?

Atacand Plus is goedgekeurd door medische autoriteiten en wordt als veilig beschouwd wanneer het volgens voorschrift wordt gebruikt. Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen, zoals nierproblemen of ernstige allergische reacties. Volg altijd de instructies van je arts op en meld eventuele bijwerkingen.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Atacand Plus?

Uit langdurige studies blijkt dat Atacand Plus op de lange termijn effectief blijft in het verlagen van de bloeddruk zonder bewijs van tolerantie. Dit betekent dat de effectiviteit van het medicijn niet afneemt bij langdurig gebruik. Regelmatige controle door je arts is belangrijk om ervoor te zorgen dat het medicijn blijft werken zoals bedoeld.

Wat gebeurt er als je stopt met Atacand Plus?

Als je stopt met Atacand Plus, kan je bloeddruk weer stijgen. Dit kan op korte termijn gevaarlijk zijn. Stop nooit met Atacand Plus zonder eerst met je arts te overleggen. Je arts kan je helpen om het medicijn op een veilige manier af te bouwen.

Belangrijke punten om te weten over Atacand Plus

  • Toediening: Neem Atacand Plus eenmaal per dag in, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip.
  • Opslag: Bewaar Atacand Plus op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen.

Veelgestelde vragen over Atacand Plus

Hoe snel werkt Atacand Plus?

Atacand Plus begint te werken binnen enkele uren, maar het kan 3 tot 6 weken duren voordat het maximale effect op je bloeddruk merkbaar is.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Atacand Plus?

Het is het beste om alcohol te vermijden, omdat het de bloeddrukverlagende effecten van Atacand Plus kan versterken en bijwerkingen zoals duizeligheid kan verergeren.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Als je een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor je volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met je normale schema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Atacand Plus altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

AstraZeneca BV
Prinses Beatrixlaan 582
2595 BM Den Haag
Nederland

Dosering:

16 mg/12.5 mg candesartan cilexetil en hydrochloorthiazide

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja