Levest

Levest is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen en menstruele cyclus problemen te reguleren.​

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Levest combinatiepil

Ben je op zoek naar een betrouwbare anticonceptiepil die effectief en gemakkelijk in gebruik is? Levest zou weleens de oplossing kunnen zijn die je zoekt. Levest is een veelgebruikte anticonceptiepil in Nederland, bekend om zijn effectiviteit en gemak.

Wat is Levest?

Levest is een gecombineerde anticonceptiepil, wat betekent dat het twee soorten vrouwelijke hormonen bevat: ethinylestradiol en levonorgestrel. Deze hormonen werken samen om te voorkomen dat je zwanger raakt. Levest is ontworpen voor vrouwen die een betrouwbare vorm van anticonceptie zoeken zonder dat ze zich dagelijks zorgen hoeven te maken. Ongeveer 1 op de 7 jonge vrouwen ziet af van het gebruik van een pil of een spiraaltje als anticonceptie. Levest biedt een eenvoudige en effectieve oplossing.

Hoe werkt Levest?

Levest werkt op verschillende manieren om zwangerschap te voorkomen. Ten eerste voorkomt het de eisprong (het loslaten van een eicel uit de eierstokken). Daarnaast maakt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor sperma moeilijker de baarmoeder kan binnendringen. Tot slot verandert het de bekleding van de baarmoeder om te voorkomen dat een bevruchte eicel zich nestelt.

Wanneer je begint met deze pil, heeft je lichaam minimaal zeven dagen nodig om zich aan te passen voordat een zwangerschap kan worden voorkomen. Het is belangrijk om te weten dat de werkzaamheid van Levest vermindert bij vrouwen met een BMI van 30 kg/m² of hoger. Neem je de pil echter in op dag 1-5 van je menstruatie, dan ben je direct beschermd tegen zwangerschap.

Voor wie is Levest geschikt?

Levest is geschikt voor de meeste gezonde vrouwen die een betrouwbare vorm van anticonceptie zoeken. Het gebruiken van Levest met een verlengde cyclus is ook veilig en effectief bij gezonde vrouwen. Echter, het is altijd belangrijk om te overleggen met een zorgverlener om te bepalen of Levest de juiste keuze voor jou is. Als je gezondheidsproblemen hebt of andere medicatie gebruikt, kan een zorgverlener je adviseren of deze vorm van anticonceptie geschikt is voor jouw situatie.

Levest kopen zonder recept

Veel vrouwen vragen zich af of ze Levest zonder recept kunnen kopen. Het is belangrijk om te weten dat Levest officieel alleen beschikbaar is op voorschrift van een arts. Koop alleen bij een betrouwbare (online) apotheek om vervalsingen te vermijden en zorg ervoor dat je medicatie altijd de juiste dosering en samenstelling heeft. Raadpleeg altijd een arts voordat je besluit om online medicatie te kopen.

Kan iedereen Levest gebruiken?

Niet iedereen kan Levest veilig gebruiken. Het is bijvoorbeeld niet geschikt voor vrouwen die borstvoeding geven of die bepaalde medische aandoeningen hebben zoals hartziekten of leverproblemen. Vrouwen met een verhoogd risico op bloedstolsels of die allergisch zijn voor een van de ingrediënten, moeten ook geen Levest gebruiken. Raadpleeg altijd een arts om te bepalen of dit de juiste vorm van anticonceptie voor je is.

Is Levest veilig?

Ja, Levest is veilig voor de meeste vrouwen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Zoals met alle medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden, maar deze zijn meestal mild en verdwijnen vaak na een paar maanden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, hoofdpijn en veranderingen in je menstruatiecyclus. Let op dat vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, dit medicijn alleen moeten gebruiken na overleg met hun zorgverlener.

Wat gebeurt er als je stopt met Levest?

Wanneer je stopt met het innemen van Levest, kun je weer vruchtbaar worden. Dit betekent dat je lichaam weer normaal begint te ovuleren, wat belangrijk is om te weten als je nog niet klaar bent voor een zwangerschap. Het is altijd een goed idee om een andere vorm van anticonceptie te overwegen als je besluit te stoppen met Levest. Bespreek altijd met je arts wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie.

Belangrijke punten om te weten over Levest

  • Toediening: Neem Levest dagelijks op een vast tijdstip.
  • Directe bescherming: Als je begint op dag 1-5 van je menstruatie, ben je direct beschermd.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, hoofdpijn en veranderingen in je menstruatiecyclus.
  • Verminderde werkzaamheid: Levest is minder effectief bij vrouwen met een BMI van 30 kg/m² of hoger.
  • Opslag: Bewaar Levest op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte.

Veelgestelde vragen over Levest

Kan ik Levest gebruiken tijdens het borstvoeding geven?

Levest wordt niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven. Het kan de melkproductie verminderen en hormonen kunnen via de melk aan de baby worden doorgegeven.

Wat moet ik doen als ik een pil ben vergeten?

Als je een pil vergeten bent, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als je deze vergeet binnen 12 uur na je gebruikelijke tijdstip, ben je nog steeds beschermd tegen zwangerschap. Raadpleeg de bijsluiter voor specifieke instructies bij het vergeten van een pil.

Kan ik alcohol drinken terwijl ik Levest gebruik?

Ja, je kunt alcohol drinken terwijl je Levest gebruikt. Alcohol beïnvloedt de werking van de pil niet, maar drink altijd met mate.

Zijn er medicijnen die de werking van Levest beïnvloeden?

Bepaalde medicijnen zoals antibiotica kunnen de werking van Levest verminderen. Raadpleeg je arts of apotheker als je andere medicijnen gebruikt.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Levest altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Laboratorios León Farma, S.A.
Polígono Industrial Navatejera, La Vallina S/N
24008 Navatejera (Leon)
Spanje

Dosering:

0,15 mg/0,03 mg Focus
Levonorgestrel / ethinylestradiol

Type:

Filmomhulde tabletten

Recept nodig;

Ja