Xyzal

Xyzal helpt bij verschillende soorten allergieën. Denk hierbij aan netelroos, hooikoorts, ontstoken neusslijmvlies van langdurige aard en ontstoken ogen.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Allergie behandeling met Xyzal

Iedereen die ooit te maken heeft gehad met hooikoorts kent de hinderlijke symptomen: niezen, jeukende ogen en een verstopte neus. In Nederland lijden tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen mensen aan deze allergische aandoening. Gelukkig is er Xyzal, een effectief middel dat verlichting biedt bij allergische klachten. Xyzal helpt je om weer vrij te ademen en je dagelijkse activiteiten voort te zetten zonder onderbrekingen door allergieën.

Wat is Xyzal?

Heb je last van hooikoorts of een andere vorm van allergie? Xyzal kan dan een goede oplossing voor je zijn. Xyzal bevat levocetirizine, een stof die helpt bij het verminderen van allergische symptomen zoals niezen, jeuk en een verstopte neus. Het medicijn is een antihistaminicum, wat betekent dat het de werking van histamine (een stof die het lichaam aanmaakt bij een allergische reactie) blokkeert.

Hoe werkt Xyzal?

Xyzal werkt door het blokkeren van histamine, een stof die vrijkomt bij allergische reacties en zorgt voor symptomen zoals jeuk, niezen en een verstopte neus. Levocetirizine, de werkzame stof in Xyzal, bindt zich aan de H1-receptoren in je lichaam, waardoor de effecten van histamine worden geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat de symptomen van allergieën verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit maakt Xyzal een effectieve en goed verdraagbare oplossing voor mensen die last hebben van hooikoorts, allergische rhinitis (neusallergie) en urticaria (netelroos).

Voor wie is Xyzal geschikt?

Xyzal is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar die last hebben van allergische reacties zoals hooikoorts en chronische idiopathische urticaria (langdurige netelroos zonder bekende oorzaak). Als je merkt dat je symptomen niet onder controle te krijgen zijn met andere middelen of als je vaak last hebt van allergische reacties, kan Xyzal een goede keuze voor je zijn. Raadpleeg altijd je arts om te bepalen of Xyzal geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Xyzal kopen zonder recept

Xyzal is een geneesmiddel dat alleen op recept verkrijgbaar is. Dit betekent dat je een voorschrift van je (online) arts nodig hebt om Xyzal te kunnen kopen. Wees voorzichtig met aanbieders die Xyzal zonder recept verkopen, aangezien deze producten vervalst kunnen zijn en een risico vormen voor je gezondheid. Koop je medicatie altijd bij een erkende apotheek om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het product.

Kan iedereen Xyzal gebruiken?

Niet iedereen kan Xyzal gebruiken. Het is belangrijk om dit medicijn niet te gebruiken als je allergisch bent voor levocetirizine, cetirizine, hydroxyzine of een van de andere bestanddelen van dit medicijn. Mensen met ernstige nierproblemen, kinderen jonger dan 6 jaar en zwangere of borstvoedende vrouwen moeten voorzichtig zijn en altijd overleggen met een arts voordat ze Xyzal gebruiken.

Is Xyzal veilig?

Xyzal is goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten en is over het algemeen veilig wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Het profiel biedt veel positieve aspecten: een snelle aanvang en lange duur van het effect, snelle absorptie, hoge biologische beschikbaarheid en een laag potentieel voor geneesmiddelinteracties. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat Xyzal effectief en goed verdraagbaar is bij de behandeling van allergische rhinitis en urticaria. Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn milde en verdwijnen meestal vanzelf. Het is belangrijk om altijd de instructies van je arts op te volgen voor een veilig gebruik van Xyzal.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Xyzal?

Xyzal blijkt veilig voor langdurig gebruik. Levocetirizine, de werkzame stof in Xyzal, heeft een gunstig farmacologisch profiel en heeft geen negatieve effecten op het cardiovasculaire systeem. Dit betekent dat je Xyzal veilig kunt gebruiken voor de behandeling van je allergieën zonder je zorgen te maken over schadelijke langetermijneffecten.

Wat gebeurt er als je stopt met Xyzal?

Als je stopt met het gebruik van Xyzal, kunnen je allergische symptomen terugkeren. Het is belangrijk om met je arts te overleggen voordat je stopt met het gebruik van dit medicijn. Samen kunnen jullie een plan opstellen om je symptomen onder controle te houden zonder het gebruik van medicatie, indien mogelijk.

Belangrijke punten om te weten over Xyzal

  • Toediening: Xyzal wordt meestal in tabletvorm ingenomen, eenmaal per dag, met of zonder voedsel.
  • Opslag: Bewaar Xyzal op een droge plaats bij kamertemperatuur en buiten het bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, droge mond en hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf.

Veelgestelde vragen over Xyzal

Kan ik Xyzal gebruiken als ik zwanger ben?

Xyzal wordt doorgaans als veilig beschouwd. Overleg echter altijd met je arts als je dit medicijn wenst te gebruiken.

Hoe snel werkt Xyzal?

Xyzal begint meestal binnen een uur na inname te werken en de effecten kunnen tot 24 uur aanhouden.

Kan ik alcohol drinken terwijl ik Xyzal gebruik?

Het is beter om alcohol te vermijden tijdens het gebruik van Xyzal, omdat dit de kans op bijwerkingen zoals slaperigheid kan vergroten.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Xyzal altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

UCB Pharma Ltd.
208 Bath Road
Slough
Berkshire, SL1 3WE
Verenigd Koninkrijk

Dosering:

5 mg levocetirizine

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja