Domperidon

Domperidon kan een effectieve oplossing zijn voor mensen die last hebben van misselijkheid en braken.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Een behandeling met Domperidon

Domperidon wordt vaak gebruikt om misselijkheid en braken te verlichten. Het is een effectief middel bij chronische postprandiale dyspepsie (indigestie na de maaltijd) en heeft bij sommige onderzoeken beter gepresteerd dan Metoclopramide, een ander veelgebruikt middel tegen misselijkheid.

Wat is Domperidon?

Heb je vaak last van misselijkheid of braken na het eten? Dan kan Domperidon een oplossing voor je zijn. Dit medicijn helpt om misselijkheid en indigestie te verminderen en werkt door de bewegingen van de maag en darmen te versnellen, waardoor voedsel sneller wordt verwerkt. Domperidon wordt meestal voorgeschreven als andere behandelingen niet voldoende werken.

Hoe werkt Domperidon?

Hoe werkt Domperidon precies? Domperidon blokkeert de dopamine-receptoren in de hersenen en het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat de spieren in de maag en darmen beter samentrekken, waardoor voedsel sneller door het spijsverteringsstelsel beweegt. Dit helpt bij het verlichten van symptomen zoals misselijkheid, braken en een opgeblazen gevoel. Uit onderzoek werd een significant verschil gemeten bij een migraineaanval.

Voor wie is Domperidon geschikt?

Domperidon is geschikt voor volwassenen en kinderen die last hebben van misselijkheid en braken veroorzaakt door verschillende oorzaken, zoals migraine, indigestie of het gebruik van bepaalde medicijnen. Het is belangrijk om te overleggen met een zorgverlener, want alleen zij kunnen bepalen of Domperidon de juiste keuze voor jou is op basis van je persoonlijke situatie. Bespreek met hen of dit medicijn bij je past.

Domperidon kopen zonder recept

Domperidon kan alleen op voorschrift van een arts worden verkregen. Het is belangrijk om te weten dat sommige onbetrouwbare verkopers proberen Domperidon zonder recept aan te bieden. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of zelfs niet worden geleverd. Koop Domperidon nooit online zonder recept, want dit kan je gezondheid ernstig in gevaar brengen. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Domperidon gebruiken?

Nee, niet iedereen kan Domperidon gebruiken. Dit medicijn is niet geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals ernstige leverproblemen, darmperforatie of bloeding in de maag of darmen. Ook is het niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven zonder overleg met een arts. Domperidon blijkt veilig als het gaat om het verbeteren van klachten bij misselijkheid en hoofdpijn. Domperidon wordt soms voorgeschreven om de melkproductie te verhogen bij moeders die borstvoeding geven, maar dit moet altijd onder begeleiding van een zorgverlener gebeuren.

Is Domperidon veilig?

Domperidon is over het algemeen veilig wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn en dit medicijn alleen gebruiken na overleg met hun zorgverlener. Het is essentieel om altijd de instructies van je arts op te volgen voor een veilig gebruik van Domperidon.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Domperidon?

Er zijn geen significante langetermijneffecten gemeld bij het gebruik van Domperidon voor de behandeling van misselijkheid en braken. Het is echter belangrijk om te weten dat dit medicijn alleen voor kortdurend gebruik is goedgekeurd. Langdurig gebruik kan leiden tot bijwerkingen en moet altijd worden besproken met een arts.

Wat gebeurt er als je stopt met Domperidon?

Het is belangrijk om te overleggen met je arts voordat je stopt met het gebruik van Domperidon. Als je abrupt stopt, kunnen je symptomen van misselijkheid en braken terugkeren. Je arts kan je adviseren over de beste manier om het gebruik van dit medicijn geleidelijk af te bouwen om terugval van symptomen te voorkomen.

Belangrijke punten om te weten over Domperidon

  • Toediening: Domperidon wordt meestal drie keer per dag ingenomen, 15 tot 30 minuten voor de maaltijd en, indien nodig, voor het slapengaan.
  • Opslag: Bewaar Domperidon op een koele, droge plaats buiten het bereik van kinderen.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn droge mond, maagkrampen en diarree. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.

Veelgestelde vragen over Domperidon

Hoe snel werkt Domperidon?

Domperidon zou binnen ongeveer 30 tot 60 minuten moeten gaan werken.

Is Domperidon effectief bij migraine?

Ja, Domperidon kan de duur van migraineaanvallen verkorten wanneer het samen met paracetamol wordt ingenomen.

Kan Domperidon helpen bij het verhogen van de melkproductie?

Ja, Domperidon wordt soms gebruikt om de melkproductie te verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven. Het is vaak de voorkeur boven Metoclopramide, maar dit moet altijd onder begeleiding van een zorgverlener gebeuren.

Wat zijn de bijwerkingen van Domperidon?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn droge mond, maagkrampen en diarree. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Domperidon altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Accord Healthcare B.V.
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
Nederland

Dosering:

10 mg

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja