Lixiana

Lixiana is een medicijn dat wordt gebruikt om bloedstolsels te behandelen en te voorkomen, zoals trombose.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Trombose behandeling met Lixiana

Elk uur krijgen elf mensen in Nederland trombose en het is een van de belangrijkste doodsoorzaken in het land, waarbij een op de vier mensen overlijdt aan de gevolgen ervan. Lixiana, met de werkzame stof edoxaban, biedt een effectieve oplossing voor de behandeling en preventie van bloedstolsels. Dit medicijn heeft bewezen beter te zijn in het verminderen van klinisch relevante bloedingen dan traditionele middelen zoals warfarine.

Wat is Lixiana?

Lixiana is een anticoagulans (bloedverdunner) dat helpt bij het voorkomen en behandelen van bloedstolsels. Heb je ooit gehoord van trombose en vraag je je af hoe je dit kunt voorkomen? Lixiana kan de oplossing zijn voor jou. Dit medicijn werkt door de bloedstolling te vertragen, waardoor de kans op gevaarlijke stolsels afneemt.

Hoe werkt Lixiana?

Hoe werkt Lixiana precies? Lixiana bevat edoxaban, een stof die de werking van bepaalde bloedstollingsfactoren remt. Na inname bereikt edoxaban binnen 1-2 uur zijn piekconcentratie in het bloed en heeft het een biologische beschikbaarheid van 62%. Dit betekent dat het grootste deel van het medicijn effectief wordt opgenomen door je lichaam. Lixiana wordt eenmaal per dag ingenomen, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Voor wie is Lixiana geschikt?

Lixiana is geschikt voor volwassenen die risico lopen op bloedstolsels, bijvoorbeeld door een recente operatie, langdurige bedrust of bepaalde medische aandoeningen zoals atriumfibrilleren. Als veranderingen in levensstijl en andere medicijnen niet voldoende helpen om je bloedstolling onder controle te houden, kan Lixiana een goede optie zijn. Bespreek altijd met je arts of dit medicijn voor jou geschikt is.

Lixiana kopen zonder recept

Lixiana kan alleen op recept van een arts worden verkregen. Het is belangrijk om te weten dat sommige onbetrouwbare verkopers proberen Lixiana zonder recept aan te bieden. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of niet worden geleverd. Koop Lixiana nooit online zonder recept om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Lixiana gebruiken?

Niet iedereen kan Lixiana gebruiken. Het is belangrijk om met je arts te overleggen voordat je dit medicijn gaat gebruiken. Mensen met ernstige nierproblemen, actieve bloedingen of leveraandoeningen moeten voorzichtig zijn. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, moet je eerst je arts raadplegen.

Is Lixiana veilig?

Lixiana is goedgekeurd door de FDA en het ministerie van Volksgezondheid, wat betekent dat het veilig is bevonden voor de meeste mensen wanneer het volgens voorschrift wordt gebruikt. Zoals bij alle medicijnen zijn er bijwerkingen, maar deze zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd. Het is essentieel om altijd de instructies van je arts op te volgen voor een veilig gebruik van Lixiana.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Lixiana?

Langetermijneffecten van Lixiana zijn goed gedocumenteerd en vergelijkbaar met andere anticoagulantia zoals warfarine. Het medicijn heeft bewezen effectief te zijn in het behandelen en voorkomen van terugkerende VTE (veneuze trombo-embolie) en biedt een goed alternatief voor mensen die moeite hebben met andere bloedverdunners.

Wat gebeurt er als je stopt met Lixiana?

Als je stopt met Lixiana zonder advies van je arts, kunnen de symptomen van trombose terugkeren, wat levensgevaarlijk kan zijn. Het is belangrijk om altijd met je arts te overleggen voordat je stopt met het innemen van dit medicijn.

Belangrijke punten om te weten over Lixiana

  • Toediening: Lixiana wordt eenmaal per dag oraal ingenomen.
  • Opslag: Bewaar Lixiana op een droge plek bij kamertemperatuur.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn bloedingen, misselijkheid en buikpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.

Veelgestelde vragen over Lixiana

Hoe snel werkt Lixiana?

Lixiana bereikt zijn piekconcentratie in het bloed binnen 1-2 uur na inname.

Kan ik alcohol drinken terwijl ik Lixiana gebruik?

Het is het beste om alcoholgebruik te beperken tijdens het gebruik van Lixiana, omdat alcohol het risico op bloedingen kan verhogen.

Wat moet ik doen als ik een dosis mis?

Als je een dosis mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor je volgende dosis, sla de gemiste dosis over en neem de volgende dosis op het gebruikelijke tijdstip.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Lixiana altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Fabrikant
Daiichi Sankyo Europe GmbH Luitpoldstrasse 1
85276 Pfaffenhofen
Duitsland

Dosering:

Tabletten

Recept nodig:

Ja