Locoid

Locoid is een corticosteroïdencrème die wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Behandeling bij een huidaandoening met Locoid

Hoewel veel mensen denken dat eczeem steeds vaker voorkomt, blijft de wereldwijde ziektelast van eczeem al decennialang constant. Voor de miljoenen mensen die hiermee te maken hebben, kan een effectieve behandeling een groot verschil maken. Locoid biedt verlichting van de symptomen van eczeem en andere huidproblemen door ontstekingen en jeuk te verminderen. Deze crème is een waardevolle toevoeging aan je huidverzorgingsroutine en helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met huidproblemen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een veelvoorkomende, chronische ontstekingsziekte van de huid. Het veroorzaakt roodheid, jeuk, schilfering en soms zelfs blaasjes. Hoewel de prevalentie van eczeem wereldwijd redelijk constant is gebleven tussen 1990 en 2017, blijft het een aandoening die een aanzienlijke impact kan hebben op het dagelijks leven van degenen die eraan lijden. Het vinden van een effectieve behandeling is essentieel voor het beheersen van de symptomen.

Hoe werkt Locoid?

Locoid bevat hydrocortison-17-butyraat, een krachtige corticosteroïde die werkt door ontstekingen en jeuk te verminderen. Deze stof helpt de huid te kalmeren en de symptomen van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis te verlichten. Locoid wordt meestal twee tot drie keer per dag aangebracht op de aangetaste huid. Klinische studies hebben aangetoond dat Locoid een goede efficiëntie combineert met een verminderd risico op bijwerkingen, wat het een veilige en effectieve optie maakt voor veel mensen. Uit onderzoek blijkt dat de Locoid een nuttige en waardevolle aanvulling is op de therapie met topische corticosteroïden. Locoid zorgt ervoor dat patiënten hun voorgeschreven behandeling beter en consequenter volgen. Dit komt doordat de crème gemakkelijk in gebruik is en effectief is bij het behandelen van veel verschillende huidaandoeningen die positief reageren op corticosteroïden. Hierdoor zullen patiënten minder snel stoppen met hun behandeling, wat de resultaten verbetert.

Voor wie is Locoid geschikt?

Locoid wordt voorgeschreven aan mensen met verschillende huidaandoeningen, zoals eczeem, contactdermatitis en psoriasis. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf drie maanden oud, maar het gebruik moet altijd onder begeleiding van een arts plaatsvinden. Bespreek met je arts of Locoid de juiste keuze voor jouw specifieke huidaandoening is.

Locoid kopen zonder recept

Locoid kan alleen op voorschrift van een arts verkregen worden. Het is belangrijk om te weten dat sommige onbetrouwbare verkopers proberen Locoid zonder recept aan te bieden. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of zelfs niet worden geleverd. Koop Locoid nooit online zonder recept, want dit kan je gezondheid ernstig in gevaar brengen. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Locoid gebruiken?

Niet iedereen kan Locoid gebruiken. Mensen met een verzwakt immuunsysteem, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn en dit medicijn alleen gebruiken na overleg met hun arts. Locoid mag ook niet worden gebruikt op geïnfecteerde huidgebieden. Volg altijd de instructies van je arts en de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter om bijwerkingen te minimaliseren en een veilig gebruik te waarborgen.

Is Locoid veilig?

Locoid is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten en is veilig bevonden voor de meeste mensen wanneer het volgens de voorschriften van een arts wordt gebruikt. Zoals bij alle geneesmiddelen is het belangrijk om de instructies van je arts en de bijsluiter te volgen om bijwerkingen te minimaliseren en een veilig gebruik te waarborgen.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Locoid?

Locoid heeft in klinische studies laten zien dat het effectief is in het verminderen van eczeem- en psoriasis symptomen met een laag risico op bijwerkingen. In vergelijking met Uniderm, een andere apothekerscrème, bleek Locoid effectiever te zijn in het volledig laten verdwijnen van symptomen. Dit maakt Locoid een betrouwbare keuze voor langdurige behandeling van huidaandoeningen.

Wat gebeurt er als je stopt met Locoid?

Wanneer je stopt met het gebruik van Locoid, kunnen de symptomen van je huidaandoening terugkeren. Het is belangrijk om een langdurig behandelplan met je arts te bespreken om de symptomen onder controle te houden. Stop niet zomaar met het gebruik van Locoid zonder overleg met je arts, omdat dit kan leiden tot een terugval van je aandoening.

Belangrijke punten om te weten over Locoid

  • Toediening: Breng Locoid dun aan op de aangetaste huidgebieden twee tot drie keer per dag, afhankelijk van het advies van je arts.
  • Opslag: Bewaar Locoid op kamertemperatuur en houd de tube goed afgesloten.
  • Bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen zijn branderig gevoel op de huid, jeuk en roodheid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd.

Veelgestelde vragen over Locoid

Hoe snel werkt Locoid?

Veel mensen merken al binnen enkele dagen verbetering van hun huidsymptomen.

Kan ik Locoid gebruiken in combinatie met andere medicijnen?

Overleg met je arts voordat je Locoid samen met andere medicijnen gebruikt om interacties te voorkomen.

Is Locoid geschikt voor kinderen?

Ja, Locoid kan gebruikt worden bij kinderen vanaf drie maanden onder toezicht van een arts.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Locoid altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

Astellas Pharma Europe B.V.
Sylviusweg 62
2333 BE Leiden

Dosering:

0,1% hydrocortison-17-butyraat

Type:

Crème
Emulsie
Lotion

Recept nodig:

Ja