Zyloric

Met Zyloric kun je effectief de symptomen van jicht en andere aandoeningen gerelateerd aan urinezuur beheersen.

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: Nederland

Online Apotheek: België

Behandeling met Zyloric

Heb je last van spier- of gewrichtspijn, of lijd je aan chronische jicht? Dan ben je misschien op zoek naar een effectieve manier om je klachten te verminderen. Zyloric, met de werkzame stof Allopurinol, kan je helpen. Dit medicijn wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van jicht en andere aandoeningen die gepaard gaan met een overmaat aan urinezuur in het lichaam.

Wat is Zyloric?

Zyloric is een medicijn dat Allopurinol bevat, een enzymremmer die helpt de productie van urinezuur in het lichaam te verlagen. Urinezuur kan zich ophopen in je gewrichten en weefsels, wat pijn en ontstekingen veroorzaakt. Heb je last van jicht of een andere aandoening waarbij je lichaam te veel urinezuur produceert? Dan kan Zyloric uitkomst bieden door de hoeveelheid urinezuur in je lichaam te verminderen en zo je klachten te verlichten.

Hoe werkt Zyloric?

Hoe werkt Zyloric precies? Allopurinol, de actieve stof in Zyloric, remt een enzym dat betrokken is bij de productie van urinezuur. Hierdoor wordt de vorming van urinezuur verminderd en neemt het risico op jichtaanvallen en de vorming van urinezuurkristallen af. Na 30-60 minuten bereikt Zyloric het bloed, waarbij tussen 67% en 90% van het medicijn beschikbaar is om effectief te werken. Het kan echter enkele maanden duren voordat je een significante vermindering van jichtaanvallen merkt. Gedurende deze tijd is het belangrijk om het medicijn consistent in te nemen zoals voorgeschreven door je arts.

Voor wie is Zyloric geschikt?

Zyloric is bedoeld voor volwassenen die last hebben van chronische jicht of andere aandoeningen waarbij een overmaat aan urinezuur in het lichaam aanwezig is. Dit kunnen nierstenen zijn of specifieke enzymstoornissen zoals het syndroom van Lesch-Nyhan. Ook kan Zyloric worden voorgeschreven aan patiënten met bepaalde vormen van kanker waarbij een overmaat aan urinezuur ontstaat door de ziekte of de behandeling daarvan. Overleg altijd met je arts om te bepalen of Zyloric geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Zyloric kopen zonder recept

Zyloric is alleen verkrijgbaar op (online) recept van een arts. Het is belangrijk om te weten dat sommige onbetrouwbare verkopers proberen Zyloric zonder recept aan te bieden. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat deze producten vaak vervalsingen zijn of zelfs niet worden geleverd. Koop Zyloric nooit online zonder recept, want dit kan je gezondheid ernstig in gevaar brengen. Zorg altijd voor een voorschrift van je arts om zeker te zijn van de veiligheid en echtheid van het medicijn.

Kan iedereen Zyloric gebruiken?

Niet iedereen kan Zyloric gebruiken. Het is specifiek goedgekeurd voor mensen met aandoeningen zoals chronische jicht en bepaalde nier- of enzymstoornissen. Gebruik van Zyloric voor andere aandoeningen of zonder medische indicatie wordt afgeraden. Bovendien moeten mensen met lever- of nierproblemen extra voorzichtig zijn en hun arts raadplegen voordat ze Zyloric gebruiken. Zyloric is doorgaans niet aanbevolen voor gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding, tenzij je arts anders adviseert.

Is Zyloric veilig?

Zyloric is goedgekeurd door de Europese autoriteiten en wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Maar zoals elk medicijn kan ook Zyloric bijwerkingen hebben. Veel voorkomende bijwerkingen zijn onder andere huiduitslag, misselijkheid en diarree. Ernstige bijwerkingen zoals allergische reacties zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Informeer je arts direct als je symptomen van een allergische reactie ervaart, zoals zwelling van het gezicht of de keel, of moeite met ademhalen.

Wat is er bekend over de langetermijneffecten van Zyloric?

Zyloric wordt al vele jaren gebruikt voor de behandeling van jicht en andere aandoeningen gerelateerd aan een overmaat aan urinezuur. Er zijn geen aanwijzingen dat langdurig gebruik van Zyloric schadelijk is, mits het onder begeleiding van een arts wordt gebruikt. Regelmatige controle door je arts is belangrijk om eventuele bijwerkingen vroegtijdig te signaleren en te behandelen.

Wat gebeurt er als je stopt met Zyloric?

Als je stopt met het innemen van Zyloric, kunnen je urinezuurspiegels weer stijgen, wat kan leiden tot een terugkeer van jichtaanvallen of andere symptomen. Het is daarom belangrijk om niet abrupt te stoppen met dit medicijn zonder overleg met je arts. Als je denkt dat je moet stoppen met Zyloric, bespreek dit dan eerst met je arts om een veilige manier te vinden om te stoppen of over te schakelen naar een andere behandeling.

Belangrijke punten om te weten over Zyloric

  • Toediening: Zyloric wordt meestal eenmaal per dag ingenomen, bij voorkeur na een maaltijd, met een glas water.
  • Opslag: Bewaar Zyloric op een droge plaats bij een temperatuur beneden 25°C.
  • Bijwerkingen: Veelvoorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, huiduitslag en diarree. Bij ernstige bijwerkingen zoals allergische reacties, zoek onmiddellijk medische hulp.
  • Duur: Het kan enkele maanden duren voordat je een significante verbetering van je symptomen merkt. Volg de doseringsinstructies van je arts nauwkeurig op.
  • Vergoeding: Zyloric wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Raadpleeg je verzekeraar voor de exacte details.

Veelgestelde vragen over Zyloric

Wordt Zyloric vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Ja, Zyloric wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te bevestigen dat dit ook voor jouw specifieke polis geldt.

Hoe lang duurt het voordat Zyloric begint te werken?

Het kan enkele maanden duren voordat je een significante vermindering van jichtaanvallen opmerkt. Geduld en consistentie zijn belangrijk bij de behandeling met Zyloric.

Kan ik Zyloric gebruiken als ik zwanger ben?

Gebruik van Zyloric tijdens de zwangerschap wordt doorgaans afgeraden tenzij je arts oordeelt dat de voordelen opwegen tegen de risico’s. Bespreek je situatie altijd met je arts.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet in te nemen?

Neem de vergeten dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor je volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Kan ik alcohol drinken terwijl ik Zyloric gebruik?

Het is raadzaam om je alcoholinname te beperken, omdat alcohol het urinezuurgehalte in het bloed kan verhogen en de effectiviteit van Zyloric kan verminderen. Overleg met je arts voor specifiek advies.

Belangrijk

Lees voor het gebruik van Zyloric altijd de bijsluiter. Heb je vragen over dit medicijn? Raadpleeg dan altijd een arts.

Extra informatie

Fabrikant:

SMB Technology S.A.,
39 rue du Parc Industriel,
B-6900 Marche-en-Famenne, België

Dosering:

100 mg – 200 mg – 300 mg

Type:

Tabletten

Recept nodig:

Ja